Welkom. Korpsinfo. Oefenen. Uitrukken. Nieuws. Oldtimer . Filmpjes. Links. Contact . Gastenboek. Voor korpsleden. Brandweer Bedum
Bedum - Op een weg met betonafscheidingen was een ongeval gebeurt, er was een bestuurder in de fout gegaan door onoplettendheid omdat er twee wegwerkers bezig waren en tegen een betonnen muur gebotst en dwars op de weg kwamen te staan.
Een andere automobilist botste op het voertuig en vloog over het voertuig heen en belande deels op de betonnen muur, een bijkomend probleem was dat de tweede auto ook nog in brand vloog.
Toen de brandweer ter plaatse kwam bleken er twee wegwerkers bezig te zijn met de straat af te zetten omdat men de straat schoon moest maken, hierdoor ontstond dus een gecompliceerd ongeval, hierdoor moesten er keuzes gemaakt worden, geluk bij dit ongeluk was dat brandweer Bedum op dit moment over 2 ts'en beschikt, want ook het regiovoertuig staat momenteel in de kazerne van Bedum gepost.
In de auto's zaten twee slachtoffers en een voetganger die langs de weg liep raakte op een ernstige manier betrokken bij het ongeval, deze kwam bekneld te zitten tussen het ene voertuig en de betonnen muur. Een lastige klus die veel improvisatie kende, welk voertuig moest het eerst stabiel gezet worden. Natuurlijk moest eerst het grootste gevaar weggehaald worden, het blussen van de brand, daarna gingen de 2 ploegen van Bedum aan de slag om de slachtoffers snel en vakkundig uit de voertuigen te halen. Kortom een oefening waar weer veel goede leermomenten in zaten, en na een korte evaluatie werd de oefening besloten.

worpen door Anno en Gea

© 2011®™ Brandweer Bedum                                 Ontworpen door  Gea Bulthuis Eltingh


Tekst :     Bert Reitsema
Foto’s :    Wim de Vries