Welkom. Korpsinfo. Oefenen. Uitrukken. Nieuws. Oldtimer . Filmpjes. Links. Contact . Gastenboek. Voor korpsleden. Brandweer Bedum
Barneveld. 30 Maart 2012

Brandweer Bedum en Ten Boer oefenen gezamelijk realistisch in oefencentrum in Barneveld

Donderdag 29 maart j.l. reisden een blusgroep (6 personen)van de brandweerkorpsen Bedum en Ten Boer af naar Barneveld om aldaar de volgende dag een hele dag gezamelijk realistisch te oefenen.
De beide blusgroepen overnachten in een slaapverblijf op een recreatiecentrum op een paar kilometer van het oefencentrum.

Op vrijdag 30 maart werd om 08.00 uur richting het oefencentrum vertrokken waar om 08.30 uur een briefing was, daarna omkleden in bluspak en naar de oefeningen.  

De eerste oefening was de flashovercontainer, hier lieten de instructeurs zien wat er met rook, onverbrande gassen en vuur gebeurde als er zuurstof of juist geen zuurstof wordt toegediend.

Daarna werd er geoefend in de zogenaamde "attack-unit" en de "nozzle-unit",
de teams werden in groepen van 2 personen gedeeld, in de "attack-unit was een brand gemaakt in 2 haaks op elkaar staande zeecontainers en moest een brand achter een deur op de juiste wijze (deurprocedure) worden bestreden.  
In de nozzle-unit werd door middel van een gasbrand geoefend deze op juiste wijze (met sproeistraal) de brand terug te dringen.

Na het middageten werden de beide ploegen verdeeld naar ieder een opdracht,
de blusploeg van Bedum ging een garagebrand met diverse brandende auto's en slachtoffers bedwingen.
De blusploeg van Ten Boer kreeg opdracht een brand in een appartementencomplex met slachtoffers tot een goed einde te brengen,daarna werd er gewisseld.

Het laatste optreden van de dag was een middelbrand scenario in een landbouw mechanisatie bedrijf.
Hier rukte de brandweer van Bedum als eerste naar uit en kreeg men bijstand van Ten Boer, ook hier waren meerdere brandhaarden en slachtoffers bij betrokken.

Nadat de brand geblust was en de slachtoffers gered waren werd er kort na geëvalueerd en kon er gedoucht worden.  
De instructeurs werden bedankt voor hun inzet en lesstof en men  keerde terug naar het noorden.  
In Staphorst werd een Chinees etentje als afsluiting genomen en moe maar voldaan keerden de blusploegen terug naar Ten Boer en Bedum.

De beide blusploegen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde oefendag en samenwerking.

De oefenleiders van Bedum en Ten boer worden bedankt voor hun organisatie.

Op 3 en 4 mei en 28 en 29 juni a.s. gaan de beide andere blusploegen van Bedum, Ten Boer en bedrijfsbrandweer Vierverlaten nog naar Barneveld.

Hieronder een aantal foto’s

worpen door Anno en Gea

© 2011®™ Brandweer Bedum                                 Ontworpen door  Gea Bulthuis Eltingh


Tekst :     Bert Reitsema
Foto’s :    Brandweer Bedum-Brandweer Ten Boer